ElevenKert

Szentendrei helyszínünk:

Bemutatkozás

2013.06.14. 11:10 elevenkert

Mi a Forgács Társaság?

A Forgács Társaság egy kortárs, ismert és elismert szentendrei alkotókat összefogó nonprofit egyesület. A Forgács Társaság az idei évben lehetőséget kapott a Művészetek Völgye fesztiválhoz társuló Taliándörögd település polgármesterétől egy önálló programhelyszín, az Óvodakert ( a leendő helyszín a jelenlegi óvoda kertje - innen az elnevezés) megvalósítására.

Mi a célja a rendezvények?

A nonprofit rendezvény célja részben a szentendrei kortárs kultúra képvislete Magyarország egyetlen, több mint 20 éve működő kulturális fesztiválján, részben pedig egy olyan fórum létrehozása a fesztiválon, ahol a különböző képzőművészeti ágak képviselőit fókuszálja. A rendezvény célja ugyanakkor a helyi (fesztivál) hagyományok megőrzése, és a falu lakosaival való kialakítandó hosszútávú együttműködés, amely lehetőséget biztosít majd a rendezvény évről évre való megtartásának.

Miért éppen a Művészetek Völgye, és miért Taliándörögd?

A Művészetek Völgye, kapolcsi központtal, és változó számú csatlakozó településsel, egy 24 éve minden évben megrendezésre kerülő fesztivál, amely mára a legnagyobb művészeti fesztivállá nőtte ki magát. A rendezvény egyik központi helyszíne Taliándörögd), amely évek óta súlyponti szereppel bír a fesztiválon belül a modern, kortárs művészeti ágak bemutatásában, alternatív koncertek lebonyolításában és a fiatal- és középkorosztály mint célzott közönség összművészeti szemszögű megszólításában. A szentendrei fiatal művészek körében évtizedes hagyománnyá vált Taliándörögd látogatása a fesztivál alatt.  A helyszín és Szentendre kötődése szervesen kialakult, már-már a szentendrei kultúra része, és ennek szeretnénk ezúttal szervezett keretek között is formát adni. 

A rendezvény programterve

A Forgács Társaság a fesztivál mind a 10 napja alatt jelen leszünk és programjaival színesítjük a taliándörögdi kínálatot. Terveink szerint naponta 10 órától legkésőbb éjfélig lennénk nyitva. Állandó napi ritmusban délelőtt gyerekprogramokkal, rajzoltatással várnánk a családosokat, ezzel párhuzamosan déltől az esti órákig a Forgács Társaság Nyitott Alkotótábora várja az "érettebb" alkotni vágyókat. Este dj-k és elsősorban alternatív könnyűzenei koncertek zárják a napot.  A kulturális programot kiegészítendő a szintén szentendrei Paradicsom klub (kerékpáros alapítvány), tandem és biciklikölcsönzővel és egyéb sportlehetőségekkel (tervezés alatt) várja az érdeklődőket.

A rendezvény non-profit finanszírozásának terve

A rendezvény kiindulási alapja a megrendezéshez Taliándörögd polgármestere, Kajdi István által felajánlott programhelyszín (ÓvodaKert) és 30 négyzetméteres színpad.

Tárgyi eszközökkel (a zenés programok megszólalásához szükséges professzionális hangtechnika, hangosítás, fényezés, asztalok, ülőhelyek, sátrak, képzőművészeti tevékenységhez szükséges eszközök) mind a Forgács Társaság, mind a szentendrei Tizenegylet Ifjúsági Egyesület által működtetett ElevenKert szórakozóhely támogatja a rendezvényt.

Jelenlegi kommunikációs partnereink és támogatóink az index.hu, a zeneszoveg.hu valamint a Civil rádió.

Saját pénzbeli eszközeink a Forgács Társaságon belüli felajánlásokból és a 2013. július 6-án Szentendrén, az ElevenKert ifjúsági szórakozó helyen megrendezendő támogatói rendezvényen várt befolyó összegekből adódnak össze.

Ezenfelül a rendezvény lebonyolításhoz szükséges fennmaradó összeget egyrészt egyéni és céges, illetve civil szervezetektől érkező támogatásokból összegekből kívánjuk előteremteni.

Másrészt a rendezvény finanszírozásához, illetve a fellépők útiköltségének fedezéséhez a rendezvény helyszínén is szándékunkban áll adományokat gyűjteni, illetve a helyszínen létesítendő büfé nyereségét teljes egészében a programokba kívánjuk visszaforgatni.

Összegezve az ÓvodaKert tervezett pénzügyi működése szigorúan non-profit keretek közöttt zajlik. A programhelyszín megteremtésének lehetősége elsősorban a még beérkező egyéni és céges támogatásoktól függ, és az összes lehetséges kiadások minimalizálására, és a Forgács társaság stábja (15-20 fő) által végzett munkára épül. Nem utolsósorban pedig azon, hogy a fellépők önként és esetenként saját költségünkön vesznek részt a rendezvényen azért, hogy a Művészetek Völgyét támogatva fenntartsanak egy több, mint két évtizede fennálló hagyományt.

A egyéni támogatás és céges támogatások módja

Az egyéni felajánlásokat a Forgács Társaság folyószámlájára várjuk:

Forgács művészeti Társaság és Alkotóműhely Egyesület

Számlaszám: 10700550-45130508-51100005

A kis- és nagyvállakozásoknak támogatásukért cserébe reklámmegjelenést tudunk biztosítani a rendezvényt hirdető online reklámfelületeken (banner, logo elhelyezés, link), ezek piaci értéke összesen 1.500.000 Ft + Áfa körül van, valamint a rendezvény és a kapcsolódó rendezvények helyszínén (saját molinó), vagy előzetes egyeztetés után egyéb offline felületeken (plakát, rendezvény műsor, műsorfüzet). Amennyiben támogatásáért cserébe érdeklik ezek a reklámlehetőséget, kérjük írjon az ovodakert@gmail.com emailcímre, ahol részletes tájékoztatást adunk a reklámfelületekről, és a szponzori csomagokról.

Támogatói szándékukat és felajánlásaikat köszönettel várjuk,

Szentendre, 2013. június 6.

Kauroch Márton elnök, 

dr. Orgoványi Krisztián, pártoló tag, 

Kabai Viktor, pártoló tag

Torma Béla, pártoló tag

Forgács Művészeti Társaság és Alkotóműhely Egyesület 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elevenkert.blog.hu/api/trackback/id/tr716159415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása